12 mai 2011

Claxonul - mijloc de exprimare!

e straniu cum 'asociatia soferilor' din RM inca nu a venit cu o initiativa de amendament pt Regulamentul circulatiei rutiere, la aspectul ce tine de claxonare. claxonul, in tara mea, a devenit mai mult decat un mijloc de avertizare a participantilor la trafic, pentru a preveni un accident. este o forma de comunicare intre oamenii care au acces la un claxon si ceilalti.

du-te'n .... ...!; la o parte, ...!; misca-ti fundu' intr-o parte! si altele in aceiasi cheie (de indemn la actiune! :D) cred ca sunt cele mai raspandite si cel mai indragite de soferii din MD.

altele sunt insa ceva mai pozitive, si ar tine locul saluturilor: O, noroc, Jora! tat normal?! sau Noroc, fetita! vezi ce masina am eu?! (ca doar asta pot arata)


claxonul mai poate inlocui si calificativele pe care le utilizam oricum, dar care nu ies (uneori) din spatiul mijlocului de transport - Mare idiot!!!! Toromacule! si altele, ajustate pentru ambele sexe...

cine spune ca poporul acesta nu este creativ? sa iasa in strada sa se convinga. si sa invete 'melodia claxonului' moldav.

2 comentarii: